فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و هفتم شماره 3 (پاییز و زمستان 1398)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و هفتم شماره 3 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/04
  • تعداد عناوین: 16
|
  • سهیلا امینی مقدم *، پریسا دینی، سعیده مسلمی صفحات 1-8

    سرطان سرویکس، یکی از علل عمده مرگ و میر زنان در سنین باروری و دومین بیماری بدخیم زنان در دنیا است. در بسیاری از موارد در مراحل اولیه با توجه به وجود تست های غربالگری و پاپ اسمیر قابل شناسایی است. از این رو شناخت روش های ارجح و نوین درمانی و جراحی در بیماران دچار مراحل اولیه سرطان سرویکس حایز اهمیت است. این مطالعه مروری براساس اطلاعات سال های اخیر از طریق پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Medline،ISI و سایر پایگاه های اطلاعاتی معتبر با وارد کردن کلمات کلیدی انجام شد. برای زنان با بیماری میکرواینویزیو درمان کونیزاسیون یا هیسترکتومی اکسترافاشیال مناسب است. برای زنان سنین باروری که تمایل به حفظ باروری دارند و اندازه توده کمتر از 2 سانتیمتر است و پارامترها و لنف نودها درگیر نیستند و پاتولوژی  غیر معمول مانند نورواندوکرین ندارند جراحی حفظ رحم از جمله کونیزاسیون در این موارد ارجح می باشد. در سرطان سرویکس مرحله 1A2 و IB1 رادیکال هیسترکتومی ترجیح داده می شود. بعضی جراحان انکولوژیست رادیکال هیسترکتومی را در زنان با بیماری مرحلهIB2 یا IIA با اندازه توده کوچک و بدون درگیری لنف نود توصیه می کنند. برای رادیکال هیسترکتومی در تومورهای بالای 2 سانتیمتر لاپاراتومی به جراحی کم تهاجمی ترجیح داده می شود. متاستاز به تخمدان در موارد سرطان با هیستولوژی سلول سنگفرشی نسبت به آدنوکارسینوم ناشایع تر است و تخمدان ها در موارد با هیستولوژی سلول سنگفرشی را  می توان حفظ کرد.

    کلیدواژگان: سرطان سرویکس، هیسترکتومی، جراحی کم تهاجمی، حفظ باروری
  • محمد رحمانی، کسری هندی، حمیده عجم، محمد اربابی، امیرحسین روحی لاریجانی، مصطفی فرزین، رضا شریعت محرری، میثم علیمحمدی* صفحات 9-17
    زمینه و هدف

    گلیوم های مغزی شایعترین تومورهای بدخیم اولیه مغز را تشکیل می دهند. اختلالات و تظاهرات روانپزشکی یکی از عوارض شایع در این بیماران است. امروزه عمل Awake Craniotomy (AC) نسبت به کرانیوتومی با بیهوشی عمومی برای حداکثر میزان برداشت امن تومور در درمان بیمارانی که مکان تومور در مناطق حساس مغز قرار دارد، ارجح است. در این مطالعه قصد داریم میزان سطح اضطراب و افسردگی بیماران را قبل و بعد از عمل جراحی AC بررسی کنیم.

    مواد و روش ها

     تعداد 28 بیمار مبتلا به گلیوم های مغزی (= 39.25±11.09, 78.5% Male vs. 21.5% Femaleمیانگین سن) که کاندید عمل جراحی AC بودند، وارد این مطالعه شدند. تمامی بیماران دو روز قبل و نیز یک و شش ماه پس از عمل جراحی با کمک پرسشنامه HADS مورد ارزیابی اختلالات اضطرابی و افسردگی قرار گرفتند. بیماران به 2 گروه مضطرب / غیر مضطرب و نیز افسرده / غیر افسرده بر اساس نمره HADS قرار گرفتند (مضطرب / افسرده HADS≥8 =). تمامی اطلاعات دموگرافیک، پاتولوژی، مقدار برداشت تومور و کموتراپی / رادیوتراپی از روی پرونده بیمار ثبت گردیده است.

    یافته ها

    میزان اضطراب و افسردگی قبل از عمل جراحی به ترتیب در 50% و 25% بیماران مشاهده گردید. به طور کلی میزان  نمره اضطراب میان قبل از عمل با پیگیری یک ماهه (P-value: 099) و شش ماهه (P-value: 0.26) و نیز یک ماه با شش ماه (P-value: 0.42)  تفاوت معناداری ندارد. همچنین میزان نمره افسردگی میان قبل از عمل با پیگیری یک ماهه (P-value: 0.79) و شش ماهه (P-value: 0.95) و  نیز یک ماهه و شش ماهه (P-value: 0.98) تفاوتی چشمگیری ندارد. میزان اضطراب (Mean HADS= 11.5 vs. 6.68, P < 0.001) و نیز  میزان افسردگی قبل از عمل جراحی (Mean HADS=10.17 vs.3.45, P: 0.001) در بین خانم ها به طور معناداری از آقایان بالاتر است. به علاوه مشاهده گردید که میزان اضطراب قبل از عمل جراحی در بیماران با گلیوم درجه بالا به طور معناداری از بیماران با گلیوم درجه پایین بالاتر است (Mean HADS=9.47 vs. 5, P: 0.017) اما تفاوت معناداری میان میزان نمره افسردگی در بین این دو گروه از لحاظ آماری وجود ندارد  (Mean HADS=5.65 vs. 3.73, P: 0.30).

    نتیجه گیری

     در این مطالعه نشان داده شد که هرچند میزان اضطراب و افسردگی پس از عمل جراحی به ترتیب کاهش و افزایش می یابد، اما به لحاظ آماری تفاوتی میان میزان نمره اضطراب و افسردگی قبل و بعد از عمل وجود ندارد.

    کلیدواژگان: گلیوم های مغزی، اختلالات اضطرابی، افسردگی
  • محسن اشراقی*، عنایت الله نوری، علی عبداللهی صفحات 18-25
    زمینه و هدف

    تشخیص دقیق و به موقع بدخیمی های تیرویید نقش بسزایی در اتخاذ تدابیر درمانی و بهبود پیش آگهی بیماران دارد. لذا در این مطالعه به مقایسه نتیجه پاتولوژی در FNA و جراحی در بیماران با ندول سرد تیرویید پرداختیم.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مشاهده ای که به صورت یک بررسی تحلیلی - مقطعی از نوع دیاگنوستیک انجام شد، تعداد 100 نفر از بیماران با ندول سرد تیرویید مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی قم در سال 1393 مورد مطالعه قرار گرفتند و نتیجه پاتولوژی در FNA و جراحی در بیماران مذکور مقایسه گردید.

    یافته ها

     در این مطالعه مشاهده گردید که ارتباط آماری معناداری بین نتیجه پاتولوژی در FNA و نتیجه پاتولوژی نمونه به دست آمده از جراحی وجود داشت (P = 0.0001) و حساسیت FNA در قیاس با بررسی نمونه پاتولوژی حاصل از جراحی 9/98 درصد و ویژگی آن 4/71 درصد بود.

    نتیجه گیری

     در انتها بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه چنین استنباط می شود که FNA حساسیت بالا و ویژگی متوسطی در تشخیص نوع ضایعه در بیماران با ندول سرد تیرویید دارا می باشد.

    کلیدواژگان: ندول سرد تیروئید، FNA، تشخیص
  • علی احمد آبادی*، مجید خادم رضائیان، زینب خدادادی، سید حمید صالحی صفحات 26-32
    زمینه و هدف

    آسیب الکتریکی مخربترین نوع سوختگی به حساب می آید. فراوانی آسیب الکتریکی در مکان های عمومی را می-توان شاخصی از میزان ایمنی کاربرد انرژی الکتریکی در جامعه به حساب آورد؛ این اتفاق می تواند احساس ناایمنی وسیعی را در جامعه ایجاد کند. هدف از طراحی این مطالعه تحقیق بر روی الگوی آسیب الکتریکی در مکان های عمومی در شمال شرق ایران بوده است.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه مقطعی، همه سوختگی های الکتریکی پذیرش شده در همه بخش های بستری  (شامل سوختگی، قلب، ارتوپدی، کودکان و...) بیمارستان امام رضا واقع در شهر مشهد (شمال شرق ایران) در سال های 1391 تا 1395 بر اساس مکان وقوع حادثه دسته بندی شدند. سپس آسیب های الکتریکی در مکان های عمومی وارد مطالعه گردیدند. اطلاعات دموگرافیک بیماران، نوع جریان الکتریسیته، جزییات حادثه و پیامد نهایی آسیب، از پرونده بیماران استخراج شد و با استفاده از مصاحبه تلفنی نواقص آن برطرف گردید. تحلیل یافته ها با استفاده از آمار توصیفی (شاخص های مرکزی و پراکندگی) و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام گردید.

    یافته ها

     از 258 مورد آسیب الکتریکی 50 مورد آن (4/19%) در مکان های عمومی رخ داده بود و بیش از نیمی از موارد آن (27/54%) ولتاژ بالا بود. 21 مورد (42%) از آسیب دیدگان کودک بودند. مهمترین عامل زمینه ساز وقوع حادثه بالا رفتن از دکل برق یا تیر چراغ برق (19 مورد، 38%) و نقص در سیم کشی وسایل برقی (16 مورد، 32%) بود. مهمترین دلایل اقدامی که منجر به آسیب الکتریکی شده، کنجکاوی کودک (15 مورد، 30%)، اقدامات غیر قانونی از قبیل سرقت کابل برق و برق دزدی  (11 مورد، 22%)، فعالیت های روزمره (8 مورد، 16%) و کبوتر بازی (6 مورد، 12%) بوده است. 6 مورد (12%) مرگ و 22 مورد قطع عضو در بین بیماران اتفاق افتاد.

    نتیجه گیری

     ایمنی شبکه توزیع برق در کشور ما پایین است و باید سیاست های مناسبی برای ممانعت از دسترسی آسان به خطوط انتقال برق صورت گیرد و معاینه دوره ای ایمنی سیم کشی برق مکان های عمومی ممکن است میزان آسیب های الکتریکی در مکان های عمومی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آسیب الکتریکی، مکان های عمومی، دکل برق، تیر چراغ برق
  • سیما رهایی *، نگار دلجوان انوری صفحات 33-40
    زمینه و هدف

    جراحی رباتیک از فناوری های جدید و موثر در دنیای پزشکی می باشد که تحقیق و توسعه بسیاری در سطح ملی و بین المللی را دارا است. پژوهش حاضر با این هدف به بررسی تولیدات علمی جراحی رباتیک در سطح جهانی پرداخته است تا جایگاه واقعی آن مشخص شود و پژوهشگران را به این حوزه نیز ترغیب نماید.

    مواد و روش ها

     این پژوهش به روش علم سنجی انجام شد. با جستجو در پایگاه استنادی وب آو ساینس و با استفاده از  موتور تعبیه شده بر روی آن داده ها استخراج شد، سپس از نرم افزار اکسل جهت ترسیم جداول و نمودار مورد نظر استفاده شد.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد که تعداد 2718 مدرک در سطح جهانی در زمینه جراحی رباتیک انجام شده است. آمریکا، چین، ژاپن، به ترتیب سه کشور پیشرو در این زمینه هستند و ایران نیز در جایگاه 15 قرار دارد. ده دانشگاه برتر در این زمینه تعداد 618 مدرک معادل نزدیک به 23 درصد از کل مدارک این حوزه را به خود اختصاص داده اند. روند تولیدات علمی این حوزه از سال 1990 شروع شده و با شیبی ملایم رو به پیش بوده است و از سال 2001 روند صعودی را طی نموده است که این روند با نوساناتی در سال های مختلف به صورت صعودی ادامه داشته است. بیش از 43 درصد از کل تولیدات علمی این حوزه در ده کنفرانس یا نشریه منتشر شده است. به طول کلی بیش از 70 درصد از تولیدات علمی این حوزه در کنفرانس ها منتشر شده است.

    نتیجه گیری

    جراحی رباتیک یکی از فناوری های جدید و دارای تنوع و رو به رشد است که جامعه پزشکی در سطح ملی و بین المللی ناگزیر به استفاده و ورود به این مسیر خواهد بود. نتایج حاکی از آن است که تولیدات علمی در این زمینه اندک می باشد و کشورها، دانشگاه ها، نویسندگان و نشریات معدودی به این مقوله پرداخته اند.

    کلیدواژگان: جراحی رباتیک، تولیدات علمی، پایگاه استنادی وب آو ساینس
  • ناصر ملک پور علمداری، عادل زینال پور، پریما سیف، ندا قدیرپور، برمک قلی زاده، سارا بشارت * صفحات 41-48
    زمینه و هدف

    مطالعات اندکی به بررسی تشکیل سنگ های صفراوی به دنبال جراحی گاسترکتومی اسلیو پرداخته اند. در این مقاله ما به بررسی شیوع این بیماری و تعدادی از فاکتورهای خطر پیش بینی کننده آن پرداخته ایم.

    مواد و روش ها

     در یک مطالعه کوهورت بیمارانی که تحت عمل گاسترکتومی اسلیو لاپاروسکوپیک در فاصله ژانویه 2016 تا دسامبر 2018 قرار گرفته بودند، بررسی و پیگیری 12 ماهه از ایشان به عمل آمد. بیماران با سابقه سنگ کیسه صفرا، جراحی کیسه صفرا و جراحی های چاقی و کسانی که در سونوگرافی قبل از عمل سنگ و لجن و یا پولیپ صفراوی داشتند و نیز کسانی که تحت جراحی مجدد چاقی قرار گرفتند، از مطالعه حذف شدند. تحلیل اهداف مطالعه با استفاده از آزمون های کای اسکویر، فیشر وT مستقل در نرم افزار SPSS با سطح معناداری 05/0 انجام شد.

    یافته ها

     در این مطالعه 70 بیمار با سابقه جراحی گاسترکتومی اسلیو لاپاروسکوپیک بررسی شدند. شیوع سنگ کیسه صفرا براساس یافته‎ های سونوگرافی در بازه زمانی پیگیری 12 ماهه 9/12% برآورد شد. فاکتورهای خطر بالقوه شامل سن، جنس، میزان کاهش وزن، وضعیت فعالیت فیزیکی و تغذیه ای و بیماری های همراه (دیابت شیرین، هیپوتیروییدی، هیپرلیپیدمی) ارتباط چشم گیر و معنی داری با تشکیل سنگ صفراوی به دنبال گاسترکتومی اسلیو لاپاروسکوپیک نداشتند.

    نتیجه گیری

    شیوع سنگ های صفراوی به دنبال جراحی گاسترکتومی اسلیو لاپاروسکوپیک در این مطالعه بیشتر از جمعیت عمومی نمی باشد. همچنین هیچ یک از فاکتورهای خطر در نظر گرفته شده در این مطالعه پیش گویی کننده تشکیل سنگ صفراوی به دنبال جراحی گاسترکتومی اسلیو لاپاروسکوپیک نمی باشد.

    کلیدواژگان: سنگ کیسه صفرا، جراحی گاسترکتومی اسلیو، سونوگرافی
  • محمدتقی صالحیان، پیمان بخشایی*، حسین پارسا، سعادت مولانایی، کمال الدین رهوری صفحات 49-53
    زمینه و هدف

    تیرویید سیاه رنگ یافته ای نادر بوده که در بیشتر موارد در زمینه مصرف طولانی ماینوسایکلین گزارش شده است و اخیرا در برخی موارد همراه با سرطان تیرویید مشاهده شده است که اکثرا از نوع کانسر پاپیلری می باشد، گرچه که هنوز ارتباطی قطعی بین این دو یافته وجود ندارد.

    معرفی بیمار

     بیمار خانم 32 ساله بودند که در بررسی های صورت گرفته به علت طپش قلب و گرفتگی صدا تحت سونوگرافی گردن قرار می گیرد که یافته های آن حاکی از ندول با نمای بدخیم در لوب راست تیرویید به همراه لنفادنوپاتی بوده که در FNA احتمال بدخیمی مطرح شده بود که کاندید عمل جراحی می شود که در حین عمل جراحی متوجه تغییر رنگ کامل تیرویید به رنگ سیاه شدیم و در نهایت بیمار تحت توتال تیروییدکتومی و لنف نود دایسکسیون گردنی قرار گرفت و جواب نهایی پاتولوژی نیز سرطان پاپیلری تیرویید بود.

    نتیجه گیری

     در حال حاضر احتمال وجود بدخیمی تیرویید در موارد تیرویید سیاه رنگ وجود داشته ولی از آنجایی که این ارتباط به طور قطع ثابت نشده است، تیروییدکتومی پروفیلاکتیک در نبود شواهد پاتولوژیک قوی مطرح کننده سرطان تیرویید، در تیرویید سیاه رنگ جایگاهی ندارد و در این موارد توصیه به انجام نمونه برداری های بیشتر و تحت نظر گرفتن  دقیق تر می شود.

    کلیدواژگان: تیروئید سیاه رنگ، سرطان تیروئید، سرطان پاپیلری تیروئید، ماینوسایکلین
  • امین رضازاده *، محمدباقر دیدار شتابان، محمدجواد نقی زاده، زینب رئوف صفحات 54-60

    انواژیناسیون (Intussuception) شایع ترین علت انسداد روده درکودکان کمتر از 2 سال است. علت اکثریت موارد انواژیناسیون در کودکان 6 تا 24 ماهه معلوم نبوده ولی اعتقاد بر اینست که در اثر پلاک های هیپرتروفیه پی یر (Peyer) در نتیجه عفونت ویروسی اتفاق می افتدکه در نتیجه پرستالتیسم روده، قسمتی از روده به درون قسمت مجاور آن فرو می رود. در کودکان معمولا با انمای کنتراست یا هوا می توان روده ها را در جای خود قرار داد. انواژیناسیون در بزرگسالان نادر بوده و در اکثر موارد به دنبال تومور زمینه ای رخ می-دهد و غالبا برای اصلاح مشکل، به عمل جراحی نیاز است.

    کلیدواژگان: انواژیناسیون، آدنوکارسینوم روده باریک، جا اندازی
  • ثریا شهرزاد*، سید عبدالحسین طباطبایی، مصطفی صادقی، محمد جبلی صفحات 61-75

    حفظ عملکرد و پیشگیری از آسیب دستگاه های الکترونیک کاشتنی داخل قلبی در اعمال جراحی، امری ضروری است. در حال حاضر به دلیل فقدان مطالعات کلینیکی تصادفی [Randomized clinical trials=(RCTs)] هنوز دستورالعمل استاندارد (Guideline) مشخصی در دنیا دراین زمینه وجود ندارد و بیشتر توصیه ها بر اساس مطالعات مشاهده ای (Observational) و اجماع نظر مجربین (Experts Consensus) می باشد.این دستگاه ها تکنولوژی پیشرفته و پیچیده ای دارند و استثنایات زیادی در مورد آنها وجود دارد که امکان طراحی قوانین یکسان برای مدیریت آنها را حین جراحی دشوار می سازد. همچنین با توجه به تنوع دستگاه هایی که در حال حاضر توسط کمپانی های مختلف تولید می شود طراحی یک الگوریتم مراقبتی واحد در زمان جراحی دشوار است.هدف از این نوشته، فراهم نمودن رویکردی جامع در مدیریت دستگاه های این بیماران در زمان جراحی است که بر اساس مرور مقالات و تجربیات مراکز معتبر جهانی و با هدف بازنگری دوره ای تهیه شده، صرفا بعنوان یک راهنما می باشد و در برخی موقعیت های بالینی هیچ قطعیتی برای استفاده از آن وجود ندارد و نهایتا قضاوت نهایی پزشک بر اساس آن بیمارخاص باید پس از بررسی همه جوانب، لحاظ گردد. در این مقاله مشکلات بالقوه ای که می تواند در این بیماران در زمان جراحی رخ دهد را مطرح و توصیه هایی راجع به آن خواهیم داشت.

    کلیدواژگان: پیس میکر دایم، دفیبریلاتور کاشتنی قلب، دستگاه ری سینکرونیزیشن تراپی قلب، دستگاه های الکترونیک کاشتنی قلب، تداخل الکترومغناطیس
  • آیدین پرنیا صفحات 82-90

    تکنولوژی های دیجیتال در همه ابعاد زندگی انسان وارد شده اند و حوزه ها و صنایع مختلف را متحول کرده اند. حوزه سلامت نیز تحت تاثیر این تحولات قرار گرفته، اما به دلایل مختلفی این تاثیرپذیری کمتر از سایر حوزه ها بوده است. با این حال برخی اعتقاد دارند که تحول دیجیتال دیر یا زود حوزه سلامت را نیز در برخواهد گرفت. در این مقاله ضمن پاسخ به این موضوع، تکنولوژی های دیجیتال امروزی در تخصص جراحی را بررسی و نتیجه گیری می کنیم که آیا باید در انتظار تحول دیجیتال در جراحی باشیم یا خیر؟

    کلیدواژگان: جراحی دیجیتال، سلامت دیجیتال، تحول دیجیتال
  • مصطفی جابرانصاری صفحات 91-107

    با وجود ایجاد بی هوشی عمومی در اواسط قرن نوزدهم، امکان ادامه یافتن بی دغدغه سیر تکاملی جراحی بدون برطرف ساختن مشکلات عمقی چون عفونت های پس از جراحی و عفونت های بیمارستانی، مقدور نبود. بیماری های بیمارستانی هم چون بادسرخ، سپتی سمی ها و گاز قانقاریای های وسیع از اهمیت فراوانی در سلامت بیماران پس از جراحی برخوردار بود. اما بدون فهم شفاهی از باکتریولوژی و منشاهای عفونت، اکثر جراحان قادر به انجام کاری به جز رعایت استانداردهای اصول پاکیزگی محل عمل، هموستاز کافی و درمان زخم باز نبودند.

  • مجید اکرمی صفحات 108-111

    امروزه بیماری سرطان و به ویژه تشخیص و درمان آن یکی از دغدغه های عموم مردم، پزشکان و سیاست گذاران سلامت است. منظور از سرطان، نیوپلاسم های بدخیم می باشند که در هر ارگانی از بدن می توانند ایجاد شوند. در سال 2015 بیش از 17 میلیون مورد جدید سرطان و بیش از 8 میلیون مرگ ناشی از آن در دنیا رخ داده است. این آمار برای ایران به ترتیب بیش از 110 هزار و 40 هزار نفر بوده است.1سئوالاتی که در این زمینه در ذهن هر فرد ایجاد می شود، شامل این موارد است:- چگونه می توان سرطان را سریع تر تشخیص داد؟  در صورت ابتلا شانس درمان چه میزان است؟  این درمان چگونه خواهد بود؟

  • سید عباس میرمالک صفحات 112-133

    ارایه و برآورد بودجه در عرصه خدمات بهداشتی نیازمند اطلاعات دقیق است که نیازمند پژوهش های اختصاصی در همین زمینه است. این مقاله راهنمایی هایی در زمینه پژوهش در عرصه خدمات بهداشتی ارایه می کند.

  • صفحات 134-135

    دکتر علی محمد میر و برادر همزادش دکتر محمدعلی میر در تاریخ 2 آبان 1302 در تهران متولد شدند. هر دو تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران به پایان رساندند. از دانشکده حقوق دانشگاه تهران فارغ التحصیل شدند و برای تحصیل پزشکی به سوییس رفتند و در همان دانشگاهی که پدرشان دکتر یوسف میر تحصیل کرده بود، تحصیل کردند و در همان دانشگاه در  رشته جراحی عمومی تخصص گرفتند و در سال 1336 به تهران بازگشتند.

  • بهرام ملکوتی صفحات 136-137

    صبح سرد و ابری یکی از روزهای دی ماه 98 بود. در اولین ساعات سپیده دم خبری اندوه بار پرسه های بامدادی من را میان دنیای مجازی متوقف نمود. پیام ،درگذشت فرزانه ای از تبار نخبه گان این دیار کهن، دکتر محمد حسن خالصی در سرزمینی فراسوی آبهای نیلگون این کره خاکی بود و در تعاقب آن شوری اشک جاری شده از چشم هایم به همراه بهتی عمیق من را به یاد جمله ای انداخت که به خاطر ندارم آن را کجا خوانده بودم: « ما عزیزان مان را پس از سفر ابدی میان قاب عکس نظاره می کنیم و آنها درون کاسه سر ما به زیست ادامه می دهند».

|
  • S.Aminimoghaddam*, P.Dini, S.Moslemi Pages 1-8

    Cervical cancer is one of the significant causes of mortality in the premenopausal period and the second most common cancer in women. According to the screening test and pap smear, a physician can diagnose cancer in the early stage. Therefore, identifying the preferred and novel method of treatment is crucial. This review article performed based on recent data from PUBMED, MEDLINE, ISI, and other reliable databases. Conization or extra facial hysterectomy is appropriate in women with a micro-invasive type of cancer. Fertility preserving surgery such as conization preferred in patients in reproductive age that tend to save the fertility, tumor size is less than 2 centimeters, without invasion to lymph nodes and parametrium and unusual pathologic features such as neuroendocrine. Radical hysterectomy is the preferred method of surgery in stage IA2 and IIB1. Some oncologist surgeons recommend radical hysterectomy in stage IB2 and IIA with small size tumors and without lymph node invasion. For radical hysterectomy in tumors larger than 2 centimeters, laparotomy is the preferred method in comparison to the micro-invasive method. Ovarian metastasis is less common in case of squamous cell histology compare with adenocarcinoma, and ovary can preserve if pathology is squamous cell.

    Keywords: Cervical Cancer, Hysterectomy, Microinvasive Surgery, Fertility Preservation
  • M.Rahmani, K.Hendi, H.Ajam, M.Arbabi, A.H.Rouhi Larijani, M.Farzin, R.Moharari, K.Karimi Yarandi, A.Amirjamshidi, M.Alimohamadi* Pages 9-17
    Introduction & Objective

    Awake surgery usually used for eloquent region gliomas, however it may be associated with neuropsychological distress. In this study we evaluate the level of anxiety and depression before and after awake craniotomy.

    Materials & Methods

    Twenty-eight patients (Mean age = 39.25±11.09, 78.5% males vs. 21.5% females) who were awake craniotomy candidate, were enrolled in this longitudinal study. The level of anxiety and depression were assessed using Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) questionnaire before awake craniotomy and 1, 6 months after it. Patients were categorized as having depressive/anxiety symptoms or not if they scored ≥ 8 or ≤ 7 on the HADS, respectively. Information pertaining to histological diagnosis, extent of resection and adjuvant therapies were obtained from medical records.

    Results

    17 patients were diagnosed with high grade glioma and 11 patients with low grade glioma. Depressive and anxiety symptoms were diagnosed in 50% and 25% of patients respectively. The mean preoperative despressive and anxiety score were 4.89±5.03 and 7.71±5.85 respectively. One month after surgery they were 6±4.96 and 7.39±16 and in 6 months’ follow-up they were 5.54±5.16 and 5.38 ±4.23 respectively. There was no significant variation between none of the times mentioned above. However, preoperative anxiety (P < 0.001) and depressive (P: 0.001) mean score is significantly higher amongs women. In addition, there is a significant difference between preoperative anxiety (P: 0.017) mean score in patients with high grade glioma in comparison to low grade group, whereas there is no difference between preoperative depressive (P: 0.30) mean score in high / low grade glioma patients.

    Conclusions

    Depressive and anxiety symptoms are common in glioma patients. In this study it has been showed despite an increase in depressive and a decrease in anxiety mean score during the follow-up period, there is no difference between anxiety and depressive symptoms before and after surgery.

    Keywords: Glioma, Anxiety, Depression
  • M.Eshraghi *, F. Nouri, A.Abdollahi Pages 18-25
    Introduction & Objective

    Definite prompt diagnosis of malignancy in thyroid cold nodule is essential. Accordingly this study was performed to compare the results of FNA and surgical pathology in patients with cold nodule of thyroid.

    Materials & Methods

    This observational study was performed as a comparative cross-sectional diagnostic survey among 100 patients with Thyroid Cold Nodule in Qom Beheshti Hospital in 2014. The associations of emergency imaging and surgical results were assessed.

    Results

    In this study it was seen that FNA and surgical pathology results had significant association (P = 0.0001) and the sensitivity and specificity were 98.9% and 71.4%, respectively.

    Conclusions

    Finally, according to the results, it may be concluded that FNA has good sensitivity and medium level specificity in diagnosis of lesion type in patients with cold nodule of thyroid.

    Keywords: Thyroid Cold Nodule, FNA, Diagnosis
  • A.Ahmadabadi*, M.Khadem Rezaiyan, Z. Khodadadi, S.H.Salehi Pages 26-32
    Introduction & Objective

    Electrical injury is considered as the most devastating type of burns. Incidence of electrical injury in public places can be an indicator of the level of safety in the use of electrical energy and its social reflection as a feeling of insecurity may be remarkable. This study was designed to investigate the pattern of electrical injury in public places in the northeast of Iran.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study all burn injuries admitted to all relevant inpatient wards (i.e. burns, cardiology, orthopedics, pediatrics) of Imam Reza Hospital in Mashhad (northeast of Iran) in years 2012-2016 were categorized based on the place of the accident. Then electrical injuries which occurred in public places were included in the study. Demographic data, information about electrical current, details of accident and outcome of patients were extracted from medical records and completed by phone interview.

    Results

    Fifty out of 258 electrically injuries (19.4%) occurred in public places and more than one half (27.54%) of them were by high voltage. Twenty-one patients (42%) were children. Climbing from utility poles or lamp posts (19.38%) and problem in the wiring of electrical equipment (16.32%) were the most common predisposing conditions. The most common aim of activities related to injury was children curiosity (15.30%), illegal acts including wire rubbery and illegal power supply (11.22%), daily chores (8.16%) and pigeon fencing (6.12%). There was 6 death (12%) and 22 amputations.

    Conclusions

    Safety of electrical distribution equipment is low and appropriate policies to avert easy access to overhead lines and periodical inspection of equipment about the safety of wiring can reduce the rate of electrical injury in public places.

    Keywords: Electrical Injury, Public Places, Utility Pole, Lamp Post
  • S.Rahaei *, N.Deljavan Anvari Pages 33-40
    Introduction & Objective

    Robotic surgery is one of the novel and effective technologies in the medical world, about which a lot of research and development at national and international levels has been done. The purpose of this study is to investigate the scientific output of robotic surgery with a global view to determine its true position and to encourage researchers in this field.

    Materials & Methods

    This research was done through a scientometric method. Data were extracted by searching through Web of Science Citation database and using the built-in engine to extract the needed data. Further, Excel software was used to draw the tables and charts in this study.

    Results

    The findings showed that there were 2718 worldwide records in robotic surgery subject area. Respectively, The United States, China, and Japan are the top three countries in the list and the IR Iran is ranked 15th. The top ten universities in this subject area have 618 records, which is nearly 23% of all records. The scientific production process in this subject area has started since 1990 and has had a moderate pace since 2001, which has been going upward with various fluctuations over the years. More than 43% of all scientific output in this subject area has been published in ten conferences or journals. Overall, more than 70% of the scientific outputs have been published in conferences.

    Conclusions

    Robotic surgery is one of the new and growing technologies that the medical community at both national and international levels will have to use and embark on. On this basis, the results show that scientific output is this issue does not have a high frequency and few countries, universities, authors, and publications have addressed this issue.

    Keywords: Robotic Surgery, Scientific Products, Web of Science Citation Database
  • N.Malekpour Alamdari, A. Zeinalpour, P.Safe, N.Ghadirpour, B.Gholizadeh, S.Besharat* Pages 41-48
    Introduction & Objective

    Cholelithiasis subsequent to laparoscopic sleeve gastrectomy has been the subject of only few studies. In this study we have evaluated the incidence of this disorder and a number of possible predictive risk factors in laparoscopic sleeve gastrectomy patients.

    Materials & Methods

    A retrospective cohort study was carried out on prospective database of patients who had undergone laparoscopic sleeve gastrectomy between January 2016 and December 2018 with a follow-up period of 12 months. Those patients with a previous history of cholelithiasis, cholecystectomy, or weight-reduction surgeries as well as those found to have gallbladder stone, sludge, or polyps on routine preoperative ultrasound and the patients underwent a revision bariatric surgery were excluded from this study.

    Results

    A total of 70 patients who had undergone laparoscopic sleeve gastrectomy were studied and the incidence of cholelithiasis was shown to be 12.9% during the follow-up period of interest, based on ultrasound findings. None of the potential risk factors studied in this study including age, gender, amount of postoperative weight reduction, physical activity status, nutrition status, and comorbidities (diabetes mellitus, hypothyroidism, hyperlipidemia) was found to have a significant association (P-value of).

    Keywords: Gallstone, Laparoscopic Sleeve Gastrectomy, Sonography
  • M.T.Salehian, P.Pakhshaie*, H.Parsa, S.Molanaie, K.Rahravie Pages 49-53
    Introduction & Objective

    Black Thyroid is a rare finding that has been reported in most cases for long-term use of minocycline and has recently been observed in some cases with thyroid cancer, most of which are papillary thyroid carcinoma, although there is no definitive link between these two findings.
    Patient

    Introduction

    The patient was a 32-year-old female who underwent cervical ultrasound in studies of heart palpitations and hoarseness, with findings suggesting malignant nodule in the right thyroid lobe with lymphadenopathy suggestive of malignancy in FNA. Candidate for surgery, during which we noticed complete thyroid discoloration in black and finally the patient underwent total thyroidectomy and cervical lymph node dissection and the final pathologic outcome was papillary thyroid cancer.

    Conclusions

    There is currently a possibility of thyroid malignancy in black thyroid cases, but since this relationship has not been definitively proven, prophylactic thyroidectomy has no place in the absence of strong pathologic evidence suggesting thyroid cancer in black thyroid. It makes more sampling and monitoring more accurate.

    Keywords: Black Thyroid, Thyroid Carcinoma, Papillary Thyroid Carcinoma, Minocycline
  • A.Rezazadeh*, M.B.Didar Shetaban, M.J.Naghizadeh, Z.Raouf Pages 54-60

    Intussusception is the most commen cause of intestinal obstruction in the young child less than 2 years old. The cause of intussusception is not clear between the ages of 6 and 24 months of age, although one hypothesis suggests that hypertrophy of the Peyer’s patches in the terminal ileum from an antecedent viral infection acts as a lead point. Peristaltic action of the intestine then causes the bowel distal to the lead point to invaginate into itself. In children, we can reduce the bowel with air or contrast enema. Intussusception is rare in adult and mostly due to tumural leading poit that surgery is required.

    Keywords: Intussusception, Small Bowel Adenocarsinoma, Reduction
  • S.Shahrzad *, S.A.HTabatabaie, M.Sadeghi, M.Jebeli Pages 61-75

    The care of patients with CIEDs during perioperative period poses unique challenges to ensure a high degree of patient safety. Currently, there are no randomized controlled trials in this area; therefore, many of the recommendations are based upon the observational studies and expert consensus. Regarding to continuing evolution in CIEDs technology, there are no simple rules to manage them perioperatively. Also, creation of a uni perioperative care algorithm for the patients with CIEDs is complicated by the diversity of devices which currently is manufactured by the different companies. The purpose of this document is to provide a general approach in management of these Patients perioperatively which is based upon the reviewing articles and use expert advisories have been developed by some well-known international societies such as HRS (heart rhythm society), ASA (American society of anesthesiology), STS(the society of thoracic surgeons) and etc ... It is intended to provide guidance to the health care professionals who care for patients with CIEDs during perioperative period and Its important to remember that there are no absolutes with regard to many clinical situations and the ultimate judegement regarding care of a particular patient must be made by the physician in light of all the circumstances presented by the patient and procedure type. The topic discusses the potential problems that can occur in these patients during the perioperative setting and gives some recommendations for the appropriate evaluation and management of the CIEDs during the procedure and postoperative care.

    Keywords: Permanent Pacemaker, Implantable Cardioverter Defibrillator, Cardiac Resynchronization Therapy, CRT-ICD, CRT-pacemaker, Cardiac Implantable Electronic Devices, Electromagnetic Interference
  • A.Parnia Pages 82-90

    Digital technologies have entered every aspect of human life and revolutionized various industries and domains. Health sector have also been affected but to a lesser extent. However, it is believed that health will be encompassed by digital transformation, sooner or later. In this article we are discussing this issue as well as available digital technologies in surgery, concluding whether or not we should look for digital transformation in the field of surgery.

    Keywords: Digital Surgery, Digital Health, Digital Transformation